maanantai 22. kesäkuuta 2009

Twitter Metropolian kirjastossa

Myyrmäen toimipiste pilotoi Twitteriä tiedotuskanavana loppuvuoden 2009 ajan. Twitter löytyy osoitteesta http://twitter.com/, Metropolian kirjaston Twitter-kotisivu osoitteesta https://twitter.com/metrokirjasto.

Twitter on ns. mikroblogipalvelu, lisää tietoa löytyy mm. Wikipediasta, http://fi.wikipedia.org/wiki/Twitter. Palvelu vaatii kirjautumisen/rekisteröitymisen, minkä jälkeen voi ryhtyä seuraamaan kirjaston uutisia ilmoittautumalla seuraajaksi (follower). Katsomassa saa käydä kirjautumattakin. Twitteriin voi syöttää maksimissaan 140 merkin pituisia viestejä, niin sanottuja tweettejä, ja idea onkin viestiä mahdollisimman lyhyesti, uutisotsikkomaisesti. Twitteriä voi käyttää tietokoneen lisäksi myös kännykällä.

Twitter on noussut merkittäväksi tiedotuskanavaksi erityisesti kriisialueiden viestintävälineenä, uusimpana Iran (ks. HS:n artikkeli). Vastaavanlainen mikroblogipalvelu on myös esim. Jaiku. Minä ainakin odotan mielenkiinnolla, miten Twitterin käyttö sujuu kirjastossa ja kuinka paljon saamme seuraajia syksyn aikana. Suosion perusteella päätämme, laajeneeko tweettaus koko kirjastoon. Ensimmäisen viikonlopun aikana seuraajia tuli jo kaksi. :)

Ei kommentteja: